Ingredienser
40-60 st
1,5 dl ljus sirap2 1/2 dl brun farin
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
2 tsk malet pomeransskal
175 g smör, rumsvarmt
1,5 dl vispgrädde
10-11 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
Gör så här
Blanda ihop sirap, farinsocker, kryddor och smör i en bunke. Rör ner grädden i kryddblandningen. Tillsätt mjölet blandat med bikarbonat och rör tills allt är blandat.
Låt degen vila ett dygn i kylskåpet.
Ta fram degen 1 tim innan utbakning. Sätt ugnen på 225˚. Kavla ut degen tunt direkt på bänken och ta ut kakor med mått. Lägg figurerna på en plåt med bakplåtspapper. Baka pepparkakorna mitt i ugnen ca 5 minuter. Passa noga så att de inte bränns. Låt kakorna svalna på plåten och lägg sedan över dem på galler. Först när kakorna är helt kalla kan du lägga över dem i pepparkaksburken.
Recept från Arlaköket
1 kommentar:
Mumsfilibabba!!!
Skicka en kommentar