»

fredag 3 juni 2011

Kött- o blodkukar


Det finns olika sorters kukar. Stora, små, långa, korta o så är det skillnad på slak eller stånd. Ibland skiljer det mycket mer och man blir förvånad att den lille kan bli så stor.

Vi har hört benämningar som köttkuk och blodkuk som beskrivning på de olika formerna. En köttkuk är ungefär lika stor hela tiden, men reser på sig vid stånd. Blodkuken är mer som en ballong! Reser sig till oförutsägbar storlek.

Det är givetvis lite olika känsla att få den ena eller andra i sig, men största "problemet" kan det bli om den skall låsas in i en kyskhetsbur. Köttkuken kan vara svår att ens få in, men väl där inne så lär den inte komma ut, utan att buren öppnas. Blodkuken slinker lätt in, men går oftast att lirka ut i slakt tillstånd. En del klarar också att stoppa in den utan att låset behöver öppnas. Då är det inte så mycket kyskhet buren skyddar.

Därför finns det olika anordningar med taggar eller annat att stoppa dessa försök. En del fungerar o andra inte. Något som var och en får prova ut själv. Att blinga kyskhetsburen med swarovskikristaller som på denna CB-6000 gör den knappast säkrare, men lite trevligare... Tyvärr blir priset flera 1000-lappar högre!

1 kommentar:

Svenne sa...

För min det så blir jag lika förvånad varje gång att den lille kan bli så stor ;-)