»

söndag 9 oktober 2011

Tina svamlar...

Ibland blir det bara stopp, med skrivandet. Finns idéer i skallen, men det blir enbart en sida när det kommer upp på skärmen. En sida med en inledning och sen inte mycket mer. Tror de flesta som skriver berättelser känner igen sig. Inte går det att lämna ifrån sig och många sådana små inledningar och idéer ligger nu i våra datorer.
Kanske dags att börja gå igenom dem och se om det kan bli en och annan ny novell på Bubblan av dem. Hade förstås varit betydligt enklare att skylla på att någon buntat ihop oss, likt tjejen på teckningen.

Känner du igen dig? Då menar jag inte att du ligger bunden med en penna i munnen. Istället det där med att du kommer på en väldigt bra historia i tankarna och sen blir det aldrig så bra utskrivet. Gäller förstås att vara kritisk och inte skicka iväg allt man skriver. En del saker passar bäst i papperskorgen, medan andra växer till sig och efter en tid och med lite justeringar, kan bli "mästerverk".

Nu undrar du kanske varför jag skriver detta. Egentligen enbart några funderingar som kom fram och kanske ger dig som själv skriver en och annan tanke.

Tina W

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni kanske behöver lite tjejsmisk? så får ni nått att skriva om också ; p

Ellen-Karin sa...

Oja! Jag har just nu ett par noveller på gång som det inte blir någonting av, plus två ytterligare som inte ens blivit en tumme. Jag har alldeles för mycket att göra just nu och orkar inte ens tänka ordet inspiration. :-/