Ingredienser
40-60 st
1,5 dl ljus sirap2 1/2 dl brun farin
1 tsk malen kryddnejlika
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
2 tsk malet pomeransskal
175 g smör, rumsvarmt
1,5 dl vispgrädde
10-11 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
Gör så här
Blanda ihop sirap, farinsocker, kryddor och smör i en bunke. Rör ner grädden i kryddblandningen. Tillsätt mjölet blandat med bikarbonat och rör tills allt är blandat.
Låt degen vila ett dygn i kylskåpet.
Ta fram degen 1 tim innan utbakning. Sätt ugnen på 225˚. Kavla ut degen tunt direkt på bänken och ta ut kakor med mått. Lägg figurerna på en plåt med bakplåtspapper. Baka pepparkakorna mitt i ugnen ca 5 minuter. Passa noga så att de inte bränns. Låt kakorna svalna på plåten och lägg sedan över dem på galler. Först när kakorna är helt kalla kan du lägga över dem i pepparkaksburken.
Recept från Arlaköket
Baka pepparkakor kan kanske de flesta, men det går att "förädla" dem lite efteråt. Varför inte skära en skiva ädelost eller Västerbottenost och lägga på pepparkakan innan den äts upp. Är du bekväm, köper du färdiga pepparkakor och äter med ost medsamma du kommer hem...

1 kommentar:
Mumsfilibabba!!!
Skicka en kommentar